Zwangerschap

Wat is ZWANGERTOTAAL?
ZwangerTotaal is een uniek beweegprogramma voor zwangeren én pas bevallen vrouwen.
Tijdens en na de zwangerschap ondergaat je lichaam in relatief korte tijd grote veranderingen. Soms gaat dit gepaard met bekkenpijn, urineverlies of rugklachten. Gebleken is dat de manier van bewegen hierop van invloed is.

Voor wie is ZWANGERTOTAAL?
Deze cursus is zeer geschikt voor zwangeren met lichte tot matige klachten op het gebied van bekken, rug of bekkenbodem. Maar je hoeft natuurlijk geen klachten te hebben om mee te doen, het programma is ook geschikt voor iedereen die tijdens haar zwangerschap goed wil blijven bewegen en klachten wil voorkomen. Bij zwaardere klachten is individuele behandeling meer geschikt.

Hoe werkt ZWANGERTOTAAL?
Het programma van ZwangerTotaal is ontwikkeld door een nauwe samenwerking tussen oefentherapeuten en verloskundigen. In het programma wordt gewerkt met de meest optimale houdingen en bewegingen om de zwangerschap in een goede balans met zo min mogelijk lichamelijke klachten door te komen.

Buiten de voorbereiding op de bevalling met adem-, pers- en ontspanningstechnieken, besteed ik ook aandacht aan dagelijkse houdingen en bewegingen, en geef ik je praktische tips die je meteen kunt toepassen. Verder werken wij aan het zoveel mogelijk op peil houden van je beweeglijkheid en spierconditie. Er is ook een les waarbij je partner mee kan komen.

Tijdens en na de zwangerschap ondergaat het lichaam in relatief korte tijd grote veranderingen. Soms gaat dit gepaard met bekkenpijn, urineverlies of rugklachten. Gebleken is dat de manier van bewegen hierop van invloed is.

Actief bewegen staat daarom centraal in de beweegprogramma’s van ZwangerTotaal.
Speciaal vrouwen die al klachten ervaren of in het verleden rug- of bekkenklachten hebben gehad hebben veel baat bij het volgen van het beweegprogramma.

Maar het programma is zeker ook geschikt voor vrouwen die probleemloos de zwangerschap doorlopen en die zich graag op een actieve manier willen voorbereiden op de komende bevalling!

De therapeut biedt met ZwangerTotaal zowel prepartaal als postpartaal begeleiding.

Het programma kan individueel of via groepstherapie gevolgd worden.